BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS

,,Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi." 2 Corinteni 13:11

  • Despre noi
  • Mesaje video
  • Poezii
  • Crez
  • Mici studii
  • Cântece
  • Rugăciune
  • Adrese
  • Sănătate

Trei imagini ale Crăciunului

Publicat de elpizein pe decembrie 23, 2012
Publicat în: Mesaje. Etichetat: Apocalipsa, îngerul Gabriel, Crăciun, Dumnezeu, Iosif, lumina, magi, Mantuitor, Maria, pamantul, Preainalte, viu.

,,Nişte Greci dintre cei ce se suiseră să se închine la praznic, s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat, şi-au zis: ,,Domnule, am vrea să vedem pe Isus.” (Ioan 12:20, 21) Iată-ne din nou în luna decembrie. Întreaga planetă Pământ este cuprinsă iarăşi  de zarvă şi nelinişte. Casele şi copacii au îmbrăcat din nou haina de sărbătoare. Beteala argintie cu steluţe luminoase este atârnată cu migală de streaşina caselor. Lumina beculeţelor multicolore împodobesc decorul iernii. Până şi pasărelele adormite sunt trezite din somn de zgomotul trepidant al locuitorilor planetei Pământ. Nedumerite de schimbarea bruscă a lunii decembrie, încearcă şi ele să se adapteze la noul stil de viaţă. Magazinele sunt luate cu asalt de către cumpărătorii grăbiţi de la oraşe şi sate. Fiecare caută să-şi îmbogăţească inventarul cu lucruri noi. Fiecare încearcă să se pregătească într-un fel sau altul să întâmpine sărbătoarea Crăciunului. Oamenii de toate naţionalităţile, de toate culorile se pregătesc de sărbătoarea Naşterii Domnului Isus Christos.
Se spune că un om oarecare s-a gândit să-şi împodobească şi el casa de Crăciun, dar nu numai pe dinăuntru, ci şi pe dinafară. S-a dus la magazin şi şi-a cumpărat un set de figuri de plastic care reprezentau personajele de bază a istoriei Crăciunului în miniatură. Bucuros a plecat acasă şi le-a instalat pe toate frumos în faţa casei. Cu mult calm şi migală a aşezat pruncul Isus într-un leagăn micuţ din scândură de brad. A luat apoi un beculeţ de 10 volţi şi a luminat corpul de plastic al pruncului Isus. Omul, grijuliu, nu a uitat nici de Iosif şi Maria, nici de păstori şi turma de oi, de magi şi de steaua călăuzitoare. Le-a aşezat pe toate cu migală pe covorul alb al zăpezii de decembrie. Trecătorii curioşi se opreau din drum să vadă pe viu una din secvenţele Crăciunului. Pe neaşteptate, într-o noapte mohorâtă, cineva a venit şi a furat pe pruncul Isus. A doua zi de dimineaţă gospodarul grijuliu observă că nişte oaspeţi nedoriţi i-au vizitat curtea furându-i pe pruncul Isus. A încercat disperat să afle din nou ceva de pruncul Isus, dar n-a reuşit. Ceva lipsea din curtea lui, ceva care a dorit aşa de mult să aibă a dispărut. Deodată îi veni ideea să dea un anunţ în ziarul local pentru a-şi căuta obiectul pierdut, cel care simboliza pentru el pruncul Isus. A doua zi pe prima pagină apăru un articol cu titlul: ,,Caut pe pruncul Isus, cel care a fost pus în faţa casei mele. Este al meu şi îl vreau înapoi.”
După cum aţi observat acest gospodar dorea şi el să-l aibă pe pruncul Isus ca parte din inventarul său de Crăciun. Dorea să vadă şi alţii cât de religios este el. Credea că toate acestea îi vor face viaţa mai frumoasă şi mai prosperă. Un Isus de plastic era tot ce-şi dorea el de sărbători.
Citind această ilustraţie, lacrimile au început să-mi lunece uşor pe obrazul îmbujorat de febra Crăciunului. Mi-am împreunat mâinile obosite de zbuciumul monoton al zilei de muncă şi am început să suspin adânc. O durere mi-a cuprins întreaga fiinţă. O durere ce o simt tot mai adânc în sufletul meu. Este durerea ce-o simt pentru cei care-L caută pe pruncul Isus. E durerea ce-o simt atunci când ei se opresc la un Isus de plastic, la unul luminat doar de un beculeţ de 10 volţi. Plâng pentru copiii care sunt din nou amăgiţi de Santa şi de cadourile de plastic oferite de bunici şi părinţi.
Cu ajutorul Duhului lui Dumnezeu aş vrea să vă prezint 3 imagini ale Crăciunului. Prima imagine a Crăciunului, cunoscută de majoritatea omenirii, este cea prezentată de cardurile de Crăciun. Majoritatea cardurilor de Crăciun sunt frumos colorate, cu peisaje de iarnă, cu sănii şi cai trăgând cu greu sania încărcată cu cadourile pregătite de Moş Crăciun. Pe majoritatea cardurilor nu lipsesc cuvintele de încurajare şi bunăstare. Pe unele din ele sunt tipărite versete din Biblie, care încearcă să prezinte mai real, evenimentul sărbătorii de Crăciun. Nu lipsesc nici îngerii înaripaţi, care aduc vestea cea mare pe pământ, aceea a naşterii Fiului lui Dumnezeu.
Majoritatea cardurilor nu prezintă imaginea clară a naşterii Domnului Isus Christos. Până în prezent nu am observat niciun card cu masacrul lui Irod descris de evanghelistul Matei în cap. 2:18 ,,Un ţipăt s-a auzit la Rama, plânset şi bocet mult.” Niciun card nu descrie tulburarea din viaţa lui Iosif şi Maria. Cardurile de Crăciun doar ne amintesc de Scriptură şi de minunea lui Dumnezeu, dar denaturează adevărata semnificaţie a naşterii Domnului Isus Christos. Ele au devenit uneori ca un portret sub formă de icoană unde Maria liniştită împlineşte voia lui Dumnezeu, ca şi o benedicţie.
Au schimbat oare cardurile de Crăciun imaginea Domnului Isus? Ele nu au reuşit să schimbe puterea supranaturală a lui Dumnezeu, dar pe de-o parte, ne pot denature imaginea reală a naşterii Fiului de Dumnezeu.
A doua imagine a Crăciunului şi cea reală este cea prezentată de Evangheliile Noului Testament. Nu puţine pasaje din Scriptură descriu frământarea lui Iosif şi a Mariei, după vestea tulburătoare adusă de îngerul Gabriel. Ea zice: ,,Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu ştiu de bărbat?” Îngrijorată, Maria aleargă grăbită la rudenia ei Elisaveta cerându-i sfat şi îndrumare. Aflând vestea măreaţă a Mariei, Elisaveta a strigat cu glas tare:,,Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău.”
Evangheliile sunt cele care oglindesc frământarea lui Iosif care a hotărât s-o lase pe Maria pe ascuns, fără a trebui să deschidă un proces public pentru acuzarea logodnicei lui. Iosif cunoştea bine legea care putea aduce pedeapsa capital pentru o faptă ca cea a Mariei. El însă rămâne credincios legământului încheiat între el şi îngerul Domnului. De câte ori poate, şi Maria şi Iosif, nu s-au gândit că tot ce au auzit a fost doar un vis şi nu o realitate.
Scriptura nu vorbeşte prea mult despre părinţii Mariei care cu siguranţă au fost şi ei tulburaţi de vestea surprinzătoare a Mariei. Poate mama Mariei să fi spus: ,,Nu te îngrijora Marie căci voi avea eu grijă de copil. Îl voi creşte eu dacă soţul tău nu te acceptă.” Sfintele Scripturi ne dezvăluie unul dintre cele mai mari secrete ale lui Dumnezeu. Maria este primul rod al Domnului Isus, este primul suflet care spune: ,,Iată, roaba Domnului: facă-mi-se după cuvintele tale!” Prima fiinţă umană care acceptă voia Domnului indiferent de preţul pe care trebuie să-l plătească.
Nu lipsită de importanţă este şi cuvântarea bătrânului Simeon. Un om care ducea o viaţă sfântă şi cu frică de Dumnezeu care mânat de Duhul Sfânt s-a grăbit să vină la Templu să-L vadă pe Christosul Domnului. Plin de pace şi linişte el spune: ,,Acum, slobozeşte în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău. Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta, pe care ai pregătit-o să fie înaintea tuturor popoarelor.” (Luca 1:29-31) Simeon a fost primul om care a crezut minunea lui Dumnezeu, care a dorit să vadă cu ochii lui de carne minunea naşterii Fiului lui Dumnezeu prin fecioara Maria.
Pentru Imperiul Roman naşterea Domnului Isus a însemnat o mare ameninţare. Irod, disperat, încerca cu orice preţ să-L omoare pe Prinţul cerului. A fost primul atentat la viaţa Domnului Isus dar planurile sale au fost zădărnicite de Duhul lui Dumnezeu. Isus, Fiu de Dumnezeu, a trebuit să cunoască şi viaţa de refugiat. El îşi părăseşte locul în care S-a născut şi experimentează exilul, unde trebuie să rămână până la moartea lui Irod.
Dacă Dumnezeu a venit să se reveleze omenirii, ce am înţeles noi de la primul Crăciun şi care este adevărata lui semnificaţie? Umilinţa este primul lucru esenţial pe care omenirea trebuie să-l cunoască cu ocazia Crăciunului. Este unica dată în istorie când Dumnezeu, în măreţia Lui, ia forma unui OVUL neînsemnat. Este unica dată când Dumnezeu vine pe pământ ca şi un copil blajin şi nu ca un foc mistuitor sau ca Judecător. Simplitatea naşterii Fiului lui Dumnezeu este esenţială pentru locuitorii planetei Pământ. Acum când planificarea familiei este dirijată cu atâta meticulozitate şi cu atâta supraveghere, Fiul lui Dumnezeu se naşte în cel mai umil loc de pe pământ. Numai o vizită în SUA a reginei Angliei, Elisabeta, a costat suma de 20 de milioane de dolari iar pentru Fiul lui Dumnezeu nu s-a găsit nici măcar un bordei sărac, încălzit şi curat.
Pacea şi liniştea au fost elementele de bază la naşterea Domnului Isus. Când îngerul s-a arătat Mariei primul cuvânt care l-a rostit a fost: ,,Nu te teme, Marie”. Isus nu a venit pe pământ să aducă frică între oameni, ci El a venit să depărteze teama din sufletul oamenilor.
A treia imagine a Crăciunului din Sfintele Scripturi este cea descrisă de Ioan în Apocalipsa 12. În acest pasaj biblic vedem doar un crâmpei al Crăciunului din perspectiva îngerilor. Aici lipsesc păstorii şi magii dar vedem foarte distinct biruinţa femeii învăluită de puterea soarelui adică de Dumnezeu. Dorinţa arzătoare de răzbunare pe Fiul lui Dumnezeu este reprezentată de balaurul cu şapte capete care în cele din urmă este aruncat în adânc.
Pentru a înţelege adevărata semnificaţie a Crăciunului avem nevoie să cunoaştem foarte bine adevărata origine divină a Fiului lui Dumnezeu. Trebuie să cunoaştem scopul pentru care Dumnezeu a trimis pe Fiul Său pe pământ. Crăciunul ne dezvăluie marele secret divin a lui Dumnezeu. Vedem pe de-o parte pământul cu flori şi arşiţă, cu soare şi nor, cu războaie şi foamete, iar de partea cealaltă cerul şi iadul, îngerii şi serafimii, viaţă şi binecuvântare, iar la mijloc Dumnezeul nostru nemărginit încercând să le unească împreună.
Într-o noapte friguroasă de decembrie cele două lumi s-au unit prin Fiul lui Dumnezeu. Romanii au crezut ca Isus vine pe pământ să cârmuiască întregul Imperiu Roman dar în schimb El a venit să aducă pacea între oamenii plăcuţi lui Dumnezeu. Crăciunul a fost şi va rămânea până la venirea din nou a Fiului lui Dumnezeu planul invizibil al lui Dumnezeu de a ne aşeza împreună cu El în locurile PREAÎNALTE.
Poate şi tu amicul meu cititor L-ai pierdut pe adevăratul Isus, s-au poate şi Isus al tău este doar unul de plastic luminat doar de un bec de 10 volţi. Nu ai vrea şi tu astăzi să spui ca şi grecii aceeia: ,,Domnule, vreau şi eu să-L văd pe Isus”. Oamenii aceia doreau doar să aibă imaginea Domnului Isus dar nu vroiau să fie parte din viaţa lor. Astăzi tu ai încă ocazia să-L afli pe Cel real, Cel care poate să-ţi schimbe şi imaginea casei tale dar şi imaginea sufletului tău. Dacă până astăzi Isus al tău a fost luminat doar de un bec de 10 volţi, astăzi eu vreau să-ţi recomand pe unul care să-ţi lumineze întrega veşnicie. Numele lui este Christos Domnul care a venit pe pământ să te mântuiască pe tine şi pe mine. Înţelege astăzi adevărata imagine a Crăciunului. Spune şi tu ca şi Maria: ,,Iată roaba sau robul Tău, facămi-se după voia Ta!” Voia lui Dumnezeu este mântuirea ta şi a familiei tale.

Gicu Cotleţ

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

Apreciază:

Apreciere Încarc...

Similare

Navigarea articolelor

← Înaintează spre desăvârşire
2 Tim. 4:1-5 (Mat. 25:20-21) – Fii dedicat pentru a avea un caracter deosebit →
  • Caută pe blog

  • Vă aşteptăm cu drag la serviciile bisericii: DUMINICĂ orele 10-12 şi 18-19.30; JOI orele 18-19.30
  • Vrei să citeşti Biblia dar nu ai una? Vino la serviciile de închinare din Biserica „Speranţa” şi vei primi o Biblie gratuit!
  • Versetul zilei

    „Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.” – 2 Ioan 8

  • decembrie 2012
    D L M M J V S
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
    « nov.   ian. »
  • Vremea la noi

    booked.net
  • Evanghelizare

  • Misiune

  • Proiect social

    Proiect social
  • Părtăşia bisericilor din Maramureşul istoric

  • Sărbători

  • Diverse

  • Geo clock

    hit counter
  • Vizitatori

    free counters
  • Locations of visitors to this page
  • Harta vizitatori

    Map
  • VIZIONATI FILMUL ISUS

  • Ascultaţi Radio Vocea Evangheliei

  • Pagini

    • Adrese
    • Cântece
    • Crez
    • Despre noi
    • Mesaje video
    • Mici studii
    • Poezii
    • Rugăciune
    • Sănătate
  • Spam blocat

    84 de comentarii spam blocate de Akismet
  • Blogroll

    • Alianta Familiilor din Romania
    • Biblia creştini
    • Biblia GBV 2001
    • Biblia Noua Traducere
    • Biblia online în Limba Română
    • Biblia pentru viata
    • Biblia Youversion
    • Biserica baptista ,,Biruinţa" Baia Mare
    • Biserica Baptistă ,,Dragostea" Arad
    • Biserica Baptistă ,,Speranţa" Arad
    • Biserica Baptistă Betania Reghin
    • Blythswood Romania
    • Creştinul azi
    • eBiblia
    • Editura ,,Cartea creştină" Oradea
    • Editura ,,Făclia" Oradea
    • Editura ,,Perla suferinţei" Suceava
    • Faclia Publishing House
    • Fundaţia ,,Istoria binecuvântării" Cluj
    • Gotquestions
    • Informatia familiei
    • Institutul Teologic Baptist Bucureşti
    • Misiune.ro
    • Programe şi resurse biblice
    • Radio ,,Vocea Evangheliei" Oradea
    • Resurse creştine
    • Scripture text
    • Sfânta Scriptură
    • Step Tyndale House
    • Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România
    • Universitatea ,,Emanuel" Oradea
    • Viata vesnica
    • WordPress.com
    • WordPress.org
  • Twitter

    • I liked a @YouTube video youtu.be/3TzHDdeuu80?a Fratii Sfara - Caut un om , un om in intreaga tara 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/czVIakZCJ5w?a LA CRUCEA DE LA GOLGOTA - FRATII GROZA - SALA PALATULUI, 1999 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/6WDH0Iv6GuE?a Lucian si Adelina Susanu - Mai cheamă-mi Isuse 6 years ago
    • Invitatie2: youtu.be/HhJQ4BfUm9o?a via @YouTube 6 years ago
    • Azi cant de bucurie: youtu.be/Y68F4jhjdEY?a via @YouTube 6 years ago
    Follow @bissperanta
  • Arhive

    • ianuarie 2023
    • decembrie 2022
    • noiembrie 2022
    • octombrie 2022
    • septembrie 2022
    • august 2022
    • iulie 2022
    • iunie 2022
    • mai 2022
    • aprilie 2022
    • martie 2022
    • februarie 2022
    • ianuarie 2022
    • decembrie 2021
    • noiembrie 2021
    • octombrie 2021
    • septembrie 2021
    • august 2021
    • iulie 2021
    • iunie 2021
    • mai 2021
    • aprilie 2021
    • martie 2021
    • februarie 2021
    • ianuarie 2021
    • decembrie 2020
    • noiembrie 2020
    • octombrie 2020
    • septembrie 2020
    • august 2020
    • iulie 2020
    • iunie 2020
    • mai 2020
    • aprilie 2020
    • martie 2020
    • februarie 2020
    • ianuarie 2020
    • decembrie 2019
    • noiembrie 2019
    • octombrie 2019
    • septembrie 2019
    • august 2019
    • iulie 2019
    • iunie 2019
    • mai 2019
    • aprilie 2019
    • martie 2019
    • februarie 2019
    • ianuarie 2019
    • decembrie 2018
    • noiembrie 2018
    • octombrie 2018
    • septembrie 2018
    • august 2018
    • iulie 2018
    • iunie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018
    • ianuarie 2018
    • decembrie 2017
    • noiembrie 2017
    • octombrie 2017
    • septembrie 2017
    • august 2017
    • iulie 2017
    • iunie 2017
    • mai 2017
    • aprilie 2017
    • martie 2017
    • februarie 2017
    • ianuarie 2017
    • decembrie 2016
    • noiembrie 2016
    • octombrie 2016
    • septembrie 2016
    • august 2016
    • iulie 2016
    • iunie 2016
    • mai 2016
    • aprilie 2016
    • martie 2016
    • februarie 2016
    • ianuarie 2016
    • decembrie 2015
    • noiembrie 2015
    • octombrie 2015
    • septembrie 2015
    • august 2015
    • iulie 2015
    • iunie 2015
    • mai 2015
    • aprilie 2015
    • martie 2015
    • februarie 2015
    • ianuarie 2015
    • decembrie 2014
    • noiembrie 2014
    • octombrie 2014
    • septembrie 2014
    • august 2014
    • iulie 2014
    • iunie 2014
    • mai 2014
    • aprilie 2014
    • martie 2014
    • februarie 2014
    • ianuarie 2014
    • decembrie 2013
    • noiembrie 2013
    • octombrie 2013
    • septembrie 2013
    • august 2013
    • iulie 2013
    • iunie 2013
    • aprilie 2013
    • martie 2013
    • februarie 2013
    • ianuarie 2013
    • decembrie 2012
    • noiembrie 2012
    • octombrie 2012
    • septembrie 2012
    • august 2012
    • iulie 2012
    • iunie 2012
    • mai 2012
    • aprilie 2012
    • martie 2012
    • februarie 2012
    • ianuarie 2012
    • decembrie 2011
    • noiembrie 2011
    • octombrie 2011
    • septembrie 2011
    • iulie 2011
    • mai 2011
    • aprilie 2011
    • martie 2011
    • ianuarie 2011
    • decembrie 2010
    • noiembrie 2010
    • octombrie 2010
    • septembrie 2010
    • august 2010
    • iulie 2010
    • iunie 2010
    • mai 2010
    • aprilie 2010
    • martie 2010
    • februarie 2010
    • ianuarie 2010
    • decembrie 2009
Blog la WordPress.com. Tema: Parament de WordPress.com.
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor.
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
  • Urmărește Urmăresc
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Alătură-te altor 37 de urmăritori
    • Ai deja un cont WordPress.com? Autentifică-te acum.
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Personalizare
    • Urmărește Urmăresc
    • Înregistrare
    • Autentificare
    • Copiază legătură scurtă
    • Raportează acest conținut
    • Vezi articolul în Cititor
    • Administrează abonamente
    • Restrânge această bară
%d blogeri au apreciat: