BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS

,,Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi." 2 Corinteni 13:11

  • Despre noi
  • Mesaje video
  • Poezii
  • Crez
  • Mici studii
  • Cântece
  • Rugăciune
  • Adrese
  • Sănătate

Lupta pentru unitate

Publicat de elpizein pe iulie 20, 2010
Publicat în: Mesaje. Etichetat: biserica locală, familie, poporul lui Dumnezeu, unitate.

Evanghelia după Ioan 17:21-24 ” Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi noi Suntem una,  Eu în ei, şi Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.  Tată, vreau ca acolo unde Sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.”

De multe ori oamenii mânaţi de diferite scopuri, interese, motivaţii , convingeri , iluzii, crezuri, …luptă pentru unitate. Dar de multe ori ei luptă pentru o unitate la rău şi nu luptă pentru unitatea la bine.

Dar de unde ştim când lupta noastră este o luptă pentru unitatea la bine?

Unitatea este o mare putere si binecuvântare atâta vreme cât oamenii sunt uniţi la bine dar deşi unitatea la rău are şi ea putere , ea este distructivă şi un blestem. Biblia ne învaţă că noi am fost creaţi pentru unitate dar nu pentru orice fel de unitate.

În ce relaţii avem nevoie de unitate, ce fel de unitate şi cum să luptăm pentru ea?

  1. Unitatea între om şi Dumnezeu
  • Dumnezeu la creat pe om pentru unitate cu El , părtăşie sfântă. Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” Câtă vreme omul trăieşte în unire cu Domnul este un om înţelept, puternic, fericit, împlinit, biruitor, binecuvântat…
  • Dar unitatea dintre om şi Dumnezeu a fost pierdută şi este pierdută prin păcat. Şarpele- Diavolul la ispitit pe om să rupă prin păcat , neascultare, relaţia desăvârşită de unitate cu Domnul. Omul odată despărţit de Domnul este neâmplinit, nefericit, nemulţumit, robit, slab , fără bucurie şi fără speranţă…

Geneza 3:1-15  „Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină?” Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.”  Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.”  Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri! dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”. Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat, deci, din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.  Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele.  Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină. Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: „Unde eşti?”  El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentru că eram gol şi m-am ascuns.”  Şi Domnul Dumnezeu a zis: „Cine ţi-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănânci?”  Omul a răspuns: „Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom şi am mâncat.”  Şi Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?” Femeia a răspuns: „Şarpele m-a amăgit şi am mâncat din pom.” Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână.  Vrăşmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul şi tu îi vei zdrobi călcâiul.”

  • Vestea bună este că orice om poate, dacă vrea, să-şi refacă relaţia cu Dumnezeu prin credinţa în Domnul Isus şi în  jertfa lui mântuitoare. Omul trebuie să creadă în Hristos să se pocăiască de păcatele din viaţa lui să mărturiseacă credinţa lui prin botez şi printr-o viaţă de slujire până la moarte.

Ev. Ioan 3:16  „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” Ev. Marcu1:15  „El (Isus) zicea: „S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.” Ev. Marcu 16:15-16 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.  Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit.

Biserica Domnului Isus luptă şi trebuie să lupte lupta cea bună a credinţei vestind Evanghelia Domnului Isus prin care oamenii sunt luminaţi şi chemaţi şi ajutaţi să vină din nou în unitate cu Dumnezeu.

  1. Unitatea în familie

Dumnezeu după ce la creat pe Adam a spus: „Geneza 2:18 Nu este bine ca omul să fie singur am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” A creat apoi pentru om o femeie , Eva şi a întemeiat prima familie.

Geneza 2:21-24 „Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.  Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.  Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie (ebr.: işa = femeie), pentru că a fost luată din om (ebr.: iş = bărbat).”  De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup.  EV. Matei 19:4-6 „Drept răspuns, El le-a zis: „Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască,  şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup?”  Aşa că nu mai Sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.”Apoi a spus: „Ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă.” Familia a fost creată , întemeiată cu un scop precis. Geneza 1:27-28 „Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.  Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”

Unitatea în familie este o mare binecuvântare. O familie unită este o familie puternică, fericită, împlinită ,cu rezultate deosebite , copiii cresc frumos şi pot să facă faţă cu succes mai târziu greutăţilor vieţii. Dar şi unitatea din familie a fost atacată de la început şi astăzi este deosebit de atacată, asediată, slăbită…pentruca planul Domnului prin familie să nu fie împlinit. Diavolul face tot ce poate să dezbine familiile ba chiar luptă pentru desfinţarea familiei…Multe familii se dezbină şi în zilele noastre din cauza banilor, beţiei, curviei, drogurilor, nerespectarea rolurilor în familie şi a responsabilităţilor, violenţei etc…Unitatea în familie este deplină şi poate să fie păstrată atunci când ambii soţi sunt credincioşi şi slujesc Domnului Isus potrivit cu învăţătura Sfintelor Scripturi. Asta înseamnă că ei au acelaşi Dumnezeu , aceleaşi valori şi acelaşi scop. Este nevoie de citirea Bibliei în familie şi rugăciune pentruca unitatea să fie păstrată .

1. Unitatea în poporul lui Dumnezeu

Importanţa acestei unităţi se vede de la ieşirea poporului Israel din robia Egipteană şi drumul spre Canaan , cucerirea Canaanului dar şi din greutăţile , înfângerile lor, provocate din lipsa de unitate.

Importanţa unităţii se mai vede şi la construirea Cortului întâlnirii , a Templului şi apoi reconstruirea din vremea lui Ezra , Neemia dar şi problemele care le-au avut din lipsa de unitate.

Poporul Domnului a fost este şi va fi vulnerabil fără unitate.

  • Unitatea în biserica locală

Unitatea în biserica locală este dată de credinţa în acelaşi Domn, acelaşi crez, bazat pe Sfânta Scriptură, acelaşi botez , acelaşi scop , aceleaşi valori, aceiaşi viziune , acceptarea şi respectarea rolului şi a responsabilităţilor încredinţate, potrivit cu slujba şi darul primit de la Dumnezeu.

Efeseni 4:1-16  „Vă sfătuiesc, deci, eu, cel întemniţat pentru Domnul, să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o, cu toată smerenia şi blândeţa, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste,  şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului, prin legătura păcii.  Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre.  Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.  Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este mai presus de toţi, care lucrează prin toţi şi care este în toţi.  Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.  De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă, şi a dat daruri oamenilor.” Şi acest: „S-a suit” ce înseamnă decât că înainte Se pogorâse în părţile mai de jos ale pământului?  Cel ce S-a pogorât, este acelaşi cu cel ce s-a suit mai presus de toate cerurile, ca să umple toate lucrurile.  Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,  până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos;  ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire;  ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.  Din El tot trupul, bine închegat şi strâns legat, prin ceiace dă fiecare încheitură, îşi primeşte creşterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părţi în măsura ei, şi se zideşte în dragoste.”

În unitate o biserică locală chiar mică ca număr de membri şi fără resurse materiale deosebite, este totuşi puternică , biruitoare şi roditoare . O lumină pentru locul în care se află.

Ev. Matei 18:20 ”Căci acolo unde Sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, Sunt şi Eu în mijlocul lor.” Matei 16:18   „Şi Eu… voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.”

În biserica locală unitatea este în pericol atunci când membri ei nu mai înţeleg , cred şi trăiesc Biblia la fel. Unitatea este în pericol ori de câte ori membrii bisericii trăiesc în păcate , nu vor să se pocăiască şi nu se face disciplină cu ei.

Unitatea este ameninţată şi atunci când apar între credincioşi nemulţumiri, cârtiri, bârfe, mândrii, lupte pentru conducere,neascultare….

1 Corinteni 1:10 ”Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi desbinări între voi, ci să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire.”

  • Unitatea între bisericile locale şi creştini în general

Este dată tot de credinţa în acelaşi Domn şi Mântuitor Isus Hristos, lucrarea în credincişi a aceluiaşi Duh Sfânt, credinţa în Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia , citirea şi înţelegerea ei la fel , scopuri comune…

Să ne cercetăm acum fiecare. Avem unitate cu Domnul? Trăim în părtăşie cu El? Suntem gata să facem ce depinde de noi pentru a trăii în unitate cu Dumnezeu? Dar în familie trăim în unitate?

Cum stau lucrurile în ce priveşte unitatea din biserica locală? Ţinem la unitate? O promovăm? Suntem factori de unitate sau de dezbinare?

Ilustraţie – Lucrează în unitate

În anul 1944 imediat dupa încheierea celui de al II –lea Război Mondial, un mare comedian a fost invitat la un spital unde urma să prezinte un spectacol pentru veteranii de război internaţi acolo. Acest actor de comedie a încercat să se scuze, pentru că în aceeaşi zi avea programate mai multe emisiuni radio. Organizatorul spectacolului l-a asigurat însa că va aranja showul în asa fel încît va ajunge la timp pentru emisiunile radio. Dupa ce a primit aceasta asigurare, actorul a acceptat sa mearga la spitatul care l-a invitat unde si-a prezentat numarul. Cînd si-a încheiat spectacolul, audienta, într-o stare de extaz aplauda continuu solicitînd înca un numar. Organizatorul spectacolului stia ca actorul este într-o mare criza de timp si trebuie sa ajunga repede la emisiunile lui de radio. Cu toate aceatea ,ceea ce a urmat a fost o mare surpriza. Actorul s-a întors si a mai prezentat inca alte doua numere din spectacol.  Si dupa aceste numere, veteranii prezenti au aplaudat frenetic.În acele momente  organizatorul spectacolului s-a apropiat de actorul ce parea profund miscat si i-a zis: „Ai fost extraordinar; dar acum esti în mare întîrziere!  Nu numai ca nu vei mai putea ajunge la radio pentru emisiunile programate,dar si timpul pentru aceste emisiuni a trecut!” Cînd actorul a fost întrebat cum de a luat aceasta decizie de a anula emisiunile radio în favoarea spectacolului de la spital, acesta nu a dat nici un raspuns, ci doar si-a îndreptat degetul spre randul din fata, identificand doi soldati care în timpul razboiului si-au pierdut fiecare cate o mana. Pentru ca nu puteau aplauda individual, acestia au început sa aplaude folosind fiecare mana sanatoasa. Acesti soldati erau asa de entuziasmati încat s-au ridicat primii în picioare si impreunand mainile sanatoase, au aplaudat cu frenezie. Bucuria de pe fetele lor si modul ales pentru a o exprima, l-a determinat pe actorul de comedie sa-si continuie spectacolul. Traim într-o societate individualista unde lipseste cooperarea. Biserica are o nevoie continua de oameni care sa fie gata sa aloce mai mult timp, să cheltuiască mai multi bani şi punând împreună tot ceea ce au primit, să împlinească misiunea ce le-a fost încredinţată.

Să ne rugăm pentru unitate: Doamne ajută-ne să trăim în unitate cu Tine , în unitate în familiile noastre şi în unitate în Biserică. Amin!!!

pastor misionar Teodor Groaza

Biserica ,,Speranţa” Vişeu de Sus

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

Apreciază:

Apreciere Încarc...

Similare

Navigarea articolelor

← 2 OAMENI PE SECUNDĂ, 150.000 ÎN FIECARE ZI. ÎŢI PASĂ?
CELE TREI PRINCIPII GENERALE DE INTERPRETARE A SCRIPTURII →
  • Caută pe blog

  • Vă aşteptăm cu drag la serviciile bisericii: DUMINICĂ orele 10-12 şi 18-19.30; JOI orele 18-19.30
  • Vrei să citeşti Biblia dar nu ai una? Vino la serviciile de închinare din Biserica „Speranţa” şi vei primi o Biblie gratuit!
  • Versetul zilei

    „Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.” – 2 Ioan 8

  • iulie 2010
    D L M M J V S
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « iun.   aug. »
  • Vremea la noi

    booked.net
  • Evanghelizare

  • Misiune

  • Proiect social

    Proiect social
  • Părtăşia bisericilor din Maramureşul istoric

  • Sărbători

  • Diverse

  • Geo clock

    hit counter
  • Vizitatori

    free counters
  • Locations of visitors to this page
  • Harta vizitatori

    Map
  • VIZIONATI FILMUL ISUS

  • Ascultaţi Radio Vocea Evangheliei

  • Pagini

    • Adrese
    • Cântece
    • Crez
    • Despre noi
    • Mesaje video
    • Mici studii
    • Poezii
    • Rugăciune
    • Sănătate
  • Spam blocat

    84 de comentarii spam blocate de Akismet
  • Blogroll

    • Alianta Familiilor din Romania
    • Biblia creştini
    • Biblia GBV 2001
    • Biblia Noua Traducere
    • Biblia online în Limba Română
    • Biblia pentru viata
    • Biblia Youversion
    • Biserica baptista ,,Biruinţa" Baia Mare
    • Biserica Baptistă ,,Dragostea" Arad
    • Biserica Baptistă ,,Speranţa" Arad
    • Biserica Baptistă Betania Reghin
    • Blythswood Romania
    • Creştinul azi
    • eBiblia
    • Editura ,,Cartea creştină" Oradea
    • Editura ,,Făclia" Oradea
    • Editura ,,Perla suferinţei" Suceava
    • Faclia Publishing House
    • Fundaţia ,,Istoria binecuvântării" Cluj
    • Gotquestions
    • Informatia familiei
    • Institutul Teologic Baptist Bucureşti
    • Misiune.ro
    • Programe şi resurse biblice
    • Radio ,,Vocea Evangheliei" Oradea
    • Resurse creştine
    • Scripture text
    • Sfânta Scriptură
    • Step Tyndale House
    • Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România
    • Universitatea ,,Emanuel" Oradea
    • Viata vesnica
    • WordPress.com
    • WordPress.org
  • Twitter

    • I liked a @YouTube video youtu.be/3TzHDdeuu80?a Fratii Sfara - Caut un om , un om in intreaga tara 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/czVIakZCJ5w?a LA CRUCEA DE LA GOLGOTA - FRATII GROZA - SALA PALATULUI, 1999 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/6WDH0Iv6GuE?a Lucian si Adelina Susanu - Mai cheamă-mi Isuse 6 years ago
    • Invitatie2: youtu.be/HhJQ4BfUm9o?a via @YouTube 6 years ago
    • Azi cant de bucurie: youtu.be/Y68F4jhjdEY?a via @YouTube 6 years ago
    Follow @bissperanta
  • Arhive

    • ianuarie 2023
    • decembrie 2022
    • noiembrie 2022
    • octombrie 2022
    • septembrie 2022
    • august 2022
    • iulie 2022
    • iunie 2022
    • mai 2022
    • aprilie 2022
    • martie 2022
    • februarie 2022
    • ianuarie 2022
    • decembrie 2021
    • noiembrie 2021
    • octombrie 2021
    • septembrie 2021
    • august 2021
    • iulie 2021
    • iunie 2021
    • mai 2021
    • aprilie 2021
    • martie 2021
    • februarie 2021
    • ianuarie 2021
    • decembrie 2020
    • noiembrie 2020
    • octombrie 2020
    • septembrie 2020
    • august 2020
    • iulie 2020
    • iunie 2020
    • mai 2020
    • aprilie 2020
    • martie 2020
    • februarie 2020
    • ianuarie 2020
    • decembrie 2019
    • noiembrie 2019
    • octombrie 2019
    • septembrie 2019
    • august 2019
    • iulie 2019
    • iunie 2019
    • mai 2019
    • aprilie 2019
    • martie 2019
    • februarie 2019
    • ianuarie 2019
    • decembrie 2018
    • noiembrie 2018
    • octombrie 2018
    • septembrie 2018
    • august 2018
    • iulie 2018
    • iunie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018
    • ianuarie 2018
    • decembrie 2017
    • noiembrie 2017
    • octombrie 2017
    • septembrie 2017
    • august 2017
    • iulie 2017
    • iunie 2017
    • mai 2017
    • aprilie 2017
    • martie 2017
    • februarie 2017
    • ianuarie 2017
    • decembrie 2016
    • noiembrie 2016
    • octombrie 2016
    • septembrie 2016
    • august 2016
    • iulie 2016
    • iunie 2016
    • mai 2016
    • aprilie 2016
    • martie 2016
    • februarie 2016
    • ianuarie 2016
    • decembrie 2015
    • noiembrie 2015
    • octombrie 2015
    • septembrie 2015
    • august 2015
    • iulie 2015
    • iunie 2015
    • mai 2015
    • aprilie 2015
    • martie 2015
    • februarie 2015
    • ianuarie 2015
    • decembrie 2014
    • noiembrie 2014
    • octombrie 2014
    • septembrie 2014
    • august 2014
    • iulie 2014
    • iunie 2014
    • mai 2014
    • aprilie 2014
    • martie 2014
    • februarie 2014
    • ianuarie 2014
    • decembrie 2013
    • noiembrie 2013
    • octombrie 2013
    • septembrie 2013
    • august 2013
    • iulie 2013
    • iunie 2013
    • aprilie 2013
    • martie 2013
    • februarie 2013
    • ianuarie 2013
    • decembrie 2012
    • noiembrie 2012
    • octombrie 2012
    • septembrie 2012
    • august 2012
    • iulie 2012
    • iunie 2012
    • mai 2012
    • aprilie 2012
    • martie 2012
    • februarie 2012
    • ianuarie 2012
    • decembrie 2011
    • noiembrie 2011
    • octombrie 2011
    • septembrie 2011
    • iulie 2011
    • mai 2011
    • aprilie 2011
    • martie 2011
    • ianuarie 2011
    • decembrie 2010
    • noiembrie 2010
    • octombrie 2010
    • septembrie 2010
    • august 2010
    • iulie 2010
    • iunie 2010
    • mai 2010
    • aprilie 2010
    • martie 2010
    • februarie 2010
    • ianuarie 2010
    • decembrie 2009
Blog la WordPress.com. Tema: Parament de WordPress.com.
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor.
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
  • Urmărește Urmăresc
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Alătură-te altor 37 de urmăritori
    • Ai deja un cont WordPress.com? Autentifică-te acum.
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Personalizare
    • Urmărește Urmăresc
    • Înregistrare
    • Autentificare
    • Copiază legătură scurtă
    • Raportează acest conținut
    • Vezi articolul în Cititor
    • Administrează abonamente
    • Restrânge această bară
%d blogeri au apreciat: