BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS

,,Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi." 2 Corinteni 13:11

  • Despre noi
  • Mesaje video
  • Poezii
  • Crez
  • Mici studii
  • Cântece
  • Rugăciune
  • Adrese
  • Sănătate

Boli spirituale de care nu se poate să fim tămăduiţi, vindecaţi, decât prin jertfa Domnului Isus de pe cruce.

Publicat de elpizein pe martie 4, 2011
Publicat în: Mesaje. Etichetat: boli spirituale.

Isaia 53

1. Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?
2. El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.
3. Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
4. Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.
5. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
6. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
7. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
8. El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
9. Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui.
10. Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
12. De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.

În textul din Isaia 1:1-7 prorocul Isaia constată starea de boală spirituală gravă, cronică a poporului Israel, a generaţiei lui, o boală care parcă nu mai avea leac. Isaia 1:1-7  „Proorocia lui Isaia, fiul lui Amoţ, despre Iuda şi Ierusalim, pe vremea lui Ozia, Iotam, Ahaz şi Ezechia, împăraţii lui Iuda.  Ascultaţi, ceruri, şi ia aminte, pământule, căci Domnul vorbeşte: „Am hrănit şi am crescut nişte copii, dar ei s-au răsculat împotriva Mea.  Boul îşi cunoaşte stăpânul, şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său: dar Israel nu Mă cunoaşte, poporul Meu nu ia aminte la Mine.” Vai, neam păcătos, popor încărcat de fărădelegi, sămânţă de nelegiuiţi, copii stricaţi! Au părăsit pe Domnul, au dispreţuit pe Sfântul lui Israel. I-au întors spatele…  Ce pedepse noi să vă mai dea, când voi vă răzvrătiţi din ce în ce mai rău? Tot capul este bolnav, şi toată inima sufere de moarte!  Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos: ci numai răni, vânătăi şi carne vie, ne stoarse, ne legate, şi ne alinate cu untdelemn:  ţara vă este pustiită, cetăţile vă Sunt arse de foc, străinii vă mănâncă ogoarele sub ochii voştri, pustiesc şi nimicesc, ca nişte sălbatici.”

Dar iată că în Isaia 53:1-12 prorocul, insuflat de Duhul Sfânt, arată poporului singurul leac pentru vindecare şi anume jertfa de pe cruce , rănile, durerile, suferinţele Domnului Isus. Textul acesta este unul profetic, prin care este arătată starea oamenilor păcătoşi , despărţiţi de Dumnezeu, bolnavi spiritual, dar şi soluţia , mijlocul de vindecare oferit în Isus Hristos.

Şi astăzi în generaţia noastră, în lume, în ţara noastră, în localitatea noastră sunt  foarte mulţi oameni , de la copii la bătrâni , săraci-bogaţi, de diferite naţionalităţi , afectaţi de aceleaşi boli spirituale , boli care nu pot să fie vindecate nici prin educaţie – cultură, nici prin bogăţie materială, nici prin forme de evlavie , apartenenţă religioasă , politică , filozofie, …decât prin lucrarea de la cruce a Domnului Isus.

În Isaia 53:1-12 sunt identificate câteva din bolile spirituale grave de care sufereau cei de atunci şi de care sunt afectaţi şi cei de azi , boli de care vrea şi poate să ne vindece doar Domnul Isus prin lucrarea lui mântuitoare .

Isus Hristos a suferit şi a murit pe cruce pentru ca prin moarte şi învierea lui din morţi să ne vindece de:

1.     Să ne vindece de necredinţă Isaia 53:1  „Cine a crezut în ceia ce ni se vestise?”

Necredinţa este boala de căpătâi de care trebuie să fim vindecaţi cu prioritate şi deplin ca să reuşim apoi să ne vindecăm şi de celălalte boli spirituale care decurg din aceasta.

Cu  mult  timp în urmă  li se vestise evreilor cine este Dumnezeu, cine sunt ei, care este rostul , scopul lor pe acest pământ şi totuşi mulţi erau bolnavi de necredinţă.

Pe Dumnezeu cred că l-a durut şi îl doare mult necredinţa celor ce au fost aleşi să fie poporul lui.

Necredinţa a fost semănată în inima omului de „şarpe” adică de Diavol , la început în grădina Eden (vezi Geneza 3) apoi oamenii au „semănat necredinţa cu mâna lor.”

  • Necredinţa în Dumnezeu , în existenţa lui. Foarte mulţi oameni din zilele noastre nu cred cu adevărat în Dumnezeu .
  • Necredinţa în atributele lui Dumnezeu. Faptul că Dumnezeu este creatorul tuturor lucrurilor văzute şi nevăzute, Dumnezeu este atotputernic, atoateştiutor, sfânt, drept, milos, iubitor, bun, …
  • Necredinţă în lucrarea lui Dumnezeu de mântuire a oamenilor şi scopul lui cu omul pe pământ.
  • Necredinţa în judecată , în viaţă după moarte , în rai şi iad.
  • Necredinţa ca Sfânta Scriptură, Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu.

Necredinţa este un păcat cu consecinţe vremelnice şi veşnice, pentru omul care nu se vindecă de acest păcat.  Evrei 11:6 „Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.”

  • Fără credinţă omul nu poate să fie salvat, mântuit,
  • Fără credinţă omul nu-l va sluji pe Dumnezeu cu dragoste, devotament şi încredere
  • Fără credinţă omul nu se mai roagă sau se roagă în zadar

Omul este creat de Dumnezeu, să trăiască pe pământ prin credinţa în El, şi atunci când nu crede , omul se îmbolnăveşte sufleteşte, este nefericit, neîmplinit, fricos.

Totuşi omul trebuie să creadă ceva , dar dacă nu crede adevărul revelat în Sfânta Scriptură atunci va crede basme, tradiţii păgâne, filozofii, minciuni.

Necredinţa macină o mare parte din oamenii zilelor de acum.

Omul care nu crede în Dumnezeu deloc, sau nu crede din toată inima, va fi un om fără frică sfântă, nu se va ruga , nu va fi interesat de Biserică , nu va trăi moral , sau va trăi fără scop .

Nu trebuie să uităm că uneori chiar şi ucenicii Domnului Isus au fost afectaţi de această boală a necredinţei şi sunt destui şi astăzi .

Spre exemplu ori de câte ori un creştin consideră că un semen de al lui este atât de păcătos încât nu mai are nici o şansă de schimbare, de mântuire, şi ca atare nici nu are rost să se mai roage pentru el , să-i vestească Evanghelia, această atitudine nu este altceva decât o manifestare a necredinţei în puterea lui Dumnezeu de a salva oamenii din robia păcatelor şi de a le schimba viaţa în mod radical în bine. Un creştin credincios nu este chemat să fie el judecător cu privire la cine poate şi cine nu poate să fie mântuit, iertat , schimbat,  ci mai degrabă creştinul care a avut el însuşi parte de experienţa naşterii din nou, a schimbării, a pocăinţei , trebuie să mărturisească cu dragoste şi convingere la orice om, oricât de păcătos ar fi , vestea bună că prin credinţa în Isus şi el poate să fie un om iertat , schimbat, fericit.

Şi atunci ce este de făcut? Care este soluţia? Cum ne putem vindeca de necredinţă?

Isus a suferit , a murit pe cruce , a luat asupra lui păcatele noastre şi păcatul necredinţei născut din neştiinţă, ignoranţă, amăgire , a fost îngropat şi apoi a înviat a treia zi ca să ne dovedească că ne iubeşte şi este Fiul lui Dumnezeu , ca să ne ajute să ne recăpătăm credinţa

În Romani 10:17 citim: „ Astfel credinţa vine în urma auzirii iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos”.

Iată de ce este atât de important să citim Biblia – Sfânta Scriptură , să ascultăm Evanghelia şi astfel să ajungem să credem ceia ce vrea Dumnezeu să credem. Credinţa adevărată şi vie nu îşi are izvorul în păreri omeneşti , tradiţii, obiceiuri ci în Cuvântul lui Dumnezeu.

În Evanghelia după Ioan cap.20: 27-28  citim cum Toma privind la rănile Domnului Isus după înviere a fost vindecat pe deplin de necredinţă şi de neîncredere. Ioan 20:27-28 „După opt zile, ucenicii lui Isus erau iarăşi în casă; şi era şi Toma împreună cu ei. Pe când erau uşile încuiate, a venit Isus, a stat în mijloc, şi le-a zis: „Pace vouă!”  Apoi i-a zis lui Toma: „Adu-ţi degetul încoace, şi uită-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna, şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios.” Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!”

Eşti tu un om credincios? Crezi tu cu adevărat? Credinţa ta este bazată pe adevărul Cuvântului lui Dumnezeu?

Fă şi tu ce a făcut şi Toma. Închină-te Domnului şi slujeşte-l cu toată inima.

(va urma)                               

pastor misionar Groza Teodor

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

Apreciază:

Apreciere Încarc...

Similare

Navigarea articolelor

← Ce este mărturisirea păcatelor?
Test →
  • Caută pe blog

  • Vă aşteptăm cu drag la serviciile bisericii: DUMINICĂ orele 10-12 şi 18-19.30; JOI orele 18-19.30
  • Vrei să citeşti Biblia dar nu ai una? Vino la serviciile de închinare din Biserica „Speranţa” şi vei primi o Biblie gratuit!
  • Versetul zilei

    „Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.” – 2 Ioan 8

  • martie 2011
    D L M M J V S
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « ian.   apr. »
  • Vremea la noi

    booked.net
  • Evanghelizare

  • Misiune

  • Proiect social

    Proiect social
  • Părtăşia bisericilor din Maramureşul istoric

  • Sărbători

  • Diverse

  • Geo clock

    hit counter
  • Vizitatori

    free counters
  • Locations of visitors to this page
  • Harta vizitatori

    Map
  • VIZIONATI FILMUL ISUS

  • Ascultaţi Radio Vocea Evangheliei

  • Pagini

    • Adrese
    • Cântece
    • Crez
    • Despre noi
    • Mesaje video
    • Mici studii
    • Poezii
    • Rugăciune
    • Sănătate
  • Spam blocat

    84 de comentarii spam blocate de Akismet
  • Blogroll

    • Alianta Familiilor din Romania
    • Biblia creştini
    • Biblia GBV 2001
    • Biblia Noua Traducere
    • Biblia online în Limba Română
    • Biblia pentru viata
    • Biblia Youversion
    • Biserica baptista ,,Biruinţa" Baia Mare
    • Biserica Baptistă ,,Dragostea" Arad
    • Biserica Baptistă ,,Speranţa" Arad
    • Biserica Baptistă Betania Reghin
    • Blythswood Romania
    • Creştinul azi
    • eBiblia
    • Editura ,,Cartea creştină" Oradea
    • Editura ,,Făclia" Oradea
    • Editura ,,Perla suferinţei" Suceava
    • Faclia Publishing House
    • Fundaţia ,,Istoria binecuvântării" Cluj
    • Gotquestions
    • Informatia familiei
    • Institutul Teologic Baptist Bucureşti
    • Misiune.ro
    • Programe şi resurse biblice
    • Radio ,,Vocea Evangheliei" Oradea
    • Resurse creştine
    • Scripture text
    • Sfânta Scriptură
    • Step Tyndale House
    • Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România
    • Universitatea ,,Emanuel" Oradea
    • Viata vesnica
    • WordPress.com
    • WordPress.org
  • Twitter

    • I liked a @YouTube video youtu.be/3TzHDdeuu80?a Fratii Sfara - Caut un om , un om in intreaga tara 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/czVIakZCJ5w?a LA CRUCEA DE LA GOLGOTA - FRATII GROZA - SALA PALATULUI, 1999 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/6WDH0Iv6GuE?a Lucian si Adelina Susanu - Mai cheamă-mi Isuse 6 years ago
    • Invitatie2: youtu.be/HhJQ4BfUm9o?a via @YouTube 6 years ago
    • Azi cant de bucurie: youtu.be/Y68F4jhjdEY?a via @YouTube 6 years ago
    Follow @bissperanta
  • Arhive

    • ianuarie 2023
    • decembrie 2022
    • noiembrie 2022
    • octombrie 2022
    • septembrie 2022
    • august 2022
    • iulie 2022
    • iunie 2022
    • mai 2022
    • aprilie 2022
    • martie 2022
    • februarie 2022
    • ianuarie 2022
    • decembrie 2021
    • noiembrie 2021
    • octombrie 2021
    • septembrie 2021
    • august 2021
    • iulie 2021
    • iunie 2021
    • mai 2021
    • aprilie 2021
    • martie 2021
    • februarie 2021
    • ianuarie 2021
    • decembrie 2020
    • noiembrie 2020
    • octombrie 2020
    • septembrie 2020
    • august 2020
    • iulie 2020
    • iunie 2020
    • mai 2020
    • aprilie 2020
    • martie 2020
    • februarie 2020
    • ianuarie 2020
    • decembrie 2019
    • noiembrie 2019
    • octombrie 2019
    • septembrie 2019
    • august 2019
    • iulie 2019
    • iunie 2019
    • mai 2019
    • aprilie 2019
    • martie 2019
    • februarie 2019
    • ianuarie 2019
    • decembrie 2018
    • noiembrie 2018
    • octombrie 2018
    • septembrie 2018
    • august 2018
    • iulie 2018
    • iunie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018
    • ianuarie 2018
    • decembrie 2017
    • noiembrie 2017
    • octombrie 2017
    • septembrie 2017
    • august 2017
    • iulie 2017
    • iunie 2017
    • mai 2017
    • aprilie 2017
    • martie 2017
    • februarie 2017
    • ianuarie 2017
    • decembrie 2016
    • noiembrie 2016
    • octombrie 2016
    • septembrie 2016
    • august 2016
    • iulie 2016
    • iunie 2016
    • mai 2016
    • aprilie 2016
    • martie 2016
    • februarie 2016
    • ianuarie 2016
    • decembrie 2015
    • noiembrie 2015
    • octombrie 2015
    • septembrie 2015
    • august 2015
    • iulie 2015
    • iunie 2015
    • mai 2015
    • aprilie 2015
    • martie 2015
    • februarie 2015
    • ianuarie 2015
    • decembrie 2014
    • noiembrie 2014
    • octombrie 2014
    • septembrie 2014
    • august 2014
    • iulie 2014
    • iunie 2014
    • mai 2014
    • aprilie 2014
    • martie 2014
    • februarie 2014
    • ianuarie 2014
    • decembrie 2013
    • noiembrie 2013
    • octombrie 2013
    • septembrie 2013
    • august 2013
    • iulie 2013
    • iunie 2013
    • aprilie 2013
    • martie 2013
    • februarie 2013
    • ianuarie 2013
    • decembrie 2012
    • noiembrie 2012
    • octombrie 2012
    • septembrie 2012
    • august 2012
    • iulie 2012
    • iunie 2012
    • mai 2012
    • aprilie 2012
    • martie 2012
    • februarie 2012
    • ianuarie 2012
    • decembrie 2011
    • noiembrie 2011
    • octombrie 2011
    • septembrie 2011
    • iulie 2011
    • mai 2011
    • aprilie 2011
    • martie 2011
    • ianuarie 2011
    • decembrie 2010
    • noiembrie 2010
    • octombrie 2010
    • septembrie 2010
    • august 2010
    • iulie 2010
    • iunie 2010
    • mai 2010
    • aprilie 2010
    • martie 2010
    • februarie 2010
    • ianuarie 2010
    • decembrie 2009
Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Parament de WordPress.com.
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor.
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
  • Urmărește Urmăresc
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Alătură-te altor 37 de urmăritori
    • Ai deja un cont WordPress.com? Autentifică-te acum.
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Personalizare
    • Urmărește Urmăresc
    • Înregistrare
    • Autentificare
    • Copiază legătură scurtă
    • Raportează acest conținut
    • Vezi articolul în Cititor
    • Administrează abonamente
    • Restrânge această bară
%d blogeri au apreciat: