4 martie 2010, din The Economist, ediţia tipărită
Articolul în limba engleză aici:
http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=15606229
Imaginaţi-vă că sunteţi jumătatea unui cuplu, aşteptând primul dvs. copil într-o ţară săracă, cu o populaţie rapid crescătoare. Faceţi parte din noua clasă de mijloc, veniturile dvs. cresc şi vreţi o familie mică. Normele tradiţionale însă au o mare influienţă în jurul dvs., în special în ceea ce priveşte preferarea fiilor mai degrabă decât a fiicelor. Poate că o muncă fizică grea este încă necesară pentru familie pentru a-şi asigura traiul. Poate doar fiii pot moşteni pământul. Poate că o fiică ar urma să se unească cu altă familie prin căsătorie şi dvs. vreţi să aveţi pe cineva care să vă aibă în grijă când sunteţi batrân(ă). Poate că ea are nevoie de zestre.
De asemenea, toate ţările trebuie să facă să crească valoarea fetelor. Acestea ar trebui să încurajeze educaţia femeilor, să desfiinţeze legile şi obiceiurile care împiedică fiicele să moştenească proprietatea, să facă exemple din spitalele şi clinicile cu un raport imposibil al sexelor, să antreneze femeile în viaţa publică – folosind totul, de la prezentatoarele de televiziune până la femeile poliţiste de circulaţie. Mao Zedong a spus „femeile sprijină jumătate din cer”. Lumea trebuie să facă mai mult pentru a preveni genocidul care va duce la prăbuşirea cerului.
de Mian Ridge, corespondent, 8 martie, 2010
De cand Singh s-a casatorit prietenii necasatoriti s-au pus la coada pentru a cere sfat cu privire la casatorie. Acestia au o intrebare, spune el, in timp ce arata spre tanara lui sotie, care sta timida intr-un colt: „Cum pot sa fac si eu rost de una?”
Conferinţa anuală a Alianţei Familiilor din România (AFR), organizaţie apolitică, dedicată apărării valorilor vieţii şi familiei, a avut loc pe data de 20 martie 2010, la Timişoara, la Centrul Areopagus. Tema supusă dezbaterii în anul acesta a fost “Participarea şi implicarea slujitorilor religioşi în societatea civilă din România”. Această întâlnire a avut drept scop, pe de o parte, o mai bună cunoaştere reciprocă şi întărirea contactelordintre organizatiile societăţii civile, care împărtăşesc valori creştine, iar, pe de altă parte, crearea unui cadru propice apropierii dintre bisericile şi cultele religioase din România, în contextul apărării valorilor vieţii şi familiei.
Majoritatea discursurilor s-au concentrat asupra necesităţii implicării personalului şi slujitorilor religioşi în promovarea valorilor creştine şi tradiţionale în societate, precum şi a găsirii metodelor specifice de implicare. Conferinţa a fost concepută ca un forum care să atragă atenţia asupra pericolelor care se abat astăzi asupra valorilor familiei şi libertăţilor fundamentale, precum libertatea religioasă.
Printre conferenţiari s-au numărat reprezentanţi ai mai multor biserici din România, preoţi şi pastori bine cunoscuţi, parlamentari sau foşti parlamentari, foşti candidaţi la alegererile parlamentare şi europarlamentare, sau persoane bine pozitionate în structurile europene, unde pledează cauza valorilor.
În cuvântul de deschidere a conferinţei, dl Petre Costea, preşedintele AFR, şi-a exprimat îngrijorarea faţă „de deteriorarea valorilor şi de lipsa de interes a clasei politice de a le rectifica sau proteja. Ne pasa, si de aceia am decis să ne implicăm. Obiectivul nostru este să informăm publicul din România, familiile, asupra pericolelor care pindesc valorile, din toate unghiurile: la nivel politic, naţional, unional şi internaţional.”
Preotul Ioan Chişarău, de la Biserica Sfânta Maria Regina Păcii din Timişoara, a vorbit despre necesitatea ieşirii preoţilor în spaţiul public pentru a vorbi oamenilor. Preoţii să nu se limiteze doar la slujbele din biserică, ci „să meargă la oameni, pentru a veni în întâmpinarea problemelor lor şi a le arata calea”. De asemenea, pr. Chişarău a atras atenţia asupra „nevoii de-a oferi tinerilor modele în societate”. PărinteleVasile Itineanţu, reprezentantul Mitropoliei Banatului, a vorbit despre preocuparea Bisericii de a transmite mesajul divin despre familie. Domnia sa a declarat că este îngrijorat de faptul că „timpul nostru a produs o răsturnare a valorilor tradiţionale”.
Printre alţi invitaţi importanţi, prezenţi la Conferinţa de la Timişoara, s-au numărat şi dl Roger Kiska de la Alliance Defense Fund (SUA), organizaţie care, împreună cu un număr de firme de avocatură din Statele Unite, apără libertatea religioasă, valorile tradiţionale şi sanctitatea vieţii umane. Dl Kiska a vorbit despre modul în care funcţionează instituţiile europene şi cum ar trebui să acţioneze organizaţiile neguvernamentale din ţările membre ale UE în scopul protejării vieţii umane, a familiei tradiţionale. De asemenea, domnia sa a subliniat un adevăr fundamental: „Nici un document internaţional nu defineşte astăzi avortul ca fiind un drept”. El a chemat organizaţiile care apără valorile tradiţionale să-şi unească vocea într-una singură pentru a putea câştiga bătălia pentru valorile tradiţionale.
Dl Luca Volonte, liderul grupului Partidului Popular European din Consiliul Europei, a fost de părere că organizaţiile care apără valorile tradiţionale trebuie să acţioneze la nivelul Consiliului Europei, pentru a monitoriza şi a fi la curent permanent cu ceea ce se discută în acest organism european. În discursul său, domnia sa a afirmat că Europa „are nevoie de o abordare politică realistă nouă, în care idealurile şi valorile trebuie să lumineze şi să guverneze problemele cetăţenilor”. El a declarat: „Primul drept al copiilor este viaţa, al doilea este viaţa în familie, cu o mamă şi un tată, cu fraţi şi surori, precum şi prieteni.” Domnia sa şi-a exprimat îngrijorarea faţă de „discriminarea intensă a familiilor hetersexuale şi a copiilor din Europa, care nu este relatată în datele oficiale. Un exemplu ar fi legislaţia divorţului, care nu poate respecta cu adevărat dreptul copiilor”.
Leo van Doesburg, coordonatorul grupurilor de lucru pentru Apărarea demnităţii umane la nivel parlamentar în Europa de sud-est, a lansat invitaţia de a participa la deschiderea grupului pentru Demnitate umană din Parlamentul României, care va avea loc pe 4 mai 2010.
Deputatul Mircea Liubanovici, care reprezintă în Parlamentul Romaniei diaspora română din America de Nord, America de Sud, şi Australia, a vorbit despre proiectul său de lege pentru declararea zilei de 24 iunie drept zi naţională de rugăciune în România. El a apreciat că această iniţiativă ar reflecta caracterul creştin al ţării şi al locuitorilor ei.
Senatorul Gheorghe David a subliniat „necesitatea implicării creştinilor în viaţa publică pentru păstrarea valorilor unei familii şi societăţi sănătoase”.
Au mai luat cuvântul deputatul Cristian Dugulescu, dl Ben Oni Ardelean, fost candidat în alegerile europarlamentare din 2009 din partea PNL, pastorul Daniel Barnut, dr Cristina Valea, preşedinta organizaţiei „Provita Medica” din Timişoara, pastorul Alexandru Neagoe, Larisa Iftime, presedinta asociatiei Provita Media, fostul senator Viorel Duca, fostul deputat Valentin Bosneac, Bogdan Mateciuc, Director Executiv AFR, Adrian Iov, fost presedinte al comitetului constitutional de initiativa AFR, parintele Emil Ember, ş.a. D-l deputat Horj a adresat conferintei o nota care a fost citita in cadrul conferintei.
Conferinta a fost inregistrata de postul de radio Radio Maria si de postul TV Alfa si Omega.
Conferinţa s-a încheiat cu apelul dlui Petre Costea adresat organizaţiilor din România, care sprijină valorile vieţii şi ale familiei, cerându-le să facă rugăciune, „care duce la trezire spirituală”, să se implice tot mai multă în viaţa socială, să spună adevărul, să nu abandoneze cuvântul Domnului, să îndemne oamenii să-şi exercite obligaţiile civice şi să-şi dea votul doar celor care sunt buni apărători ai valorilor statornice ale familiei, să spună adevărul despre avort şi pornografie, să organizeze marşuri pentru familie, să contacteze parlamentarii români pentru a le semnala care este poziţia lor faţă de valorile tradiţionale, ca aceştia să acţioneze în consecinţă, să scrie petiţii.
INVITATIE la CONFERINTA din 7 – 9 Mai, 2010, Deva, Romania
Pregatire Intensiva pentru Centrele de Consiliere a Femeii in Criza de Sarcina (si slujirile cu acelasi specific).
– Educatia privind ABSTINENTA SEXUALA PREMARITALA
– Sanatatea Mentala si Avortul
– Slujirea de Recuperare Post-Avort
Conferinta incepe Vineri 7 Mai 2010 orele 17 si se incheie Duminica 9 Mai 2010 orele 17
Costuri: NU exista nici un cost pentru programul educational, dar e nevoie de inregistrare in avans pentru a participa. Am aprecia confirmarea participarii dvs. pana la 17 aprilie 2010!
Costurile care va revin sunt pentru cazare si masa. Vezi mai jos. Cautam solutii ca toate aceste costuri sa fie cat mai flexibile si accesibile tuturor.
PARTEA 1: Educatia privind Abstinenta
Vineri 7 Mai, intre orele 17 – 21; Sambata 8 Mai, intre orele 9 – 18
PARTEA 2: Efectele Avortului: Medical si Psihiatric
Sambata 8 Mai, intre orele 19 – 21
PARTEA 3: Slujirea de Recuperare Post-avort: Cum sa ajutam femeile si barbatii sa gaseasca vindecare.
Duminica 9 Mai, intre orele 13 – 17.
INVITATII care vor conferentia:
SCOTT PHELPS – este fondatorul organizatiei “PARTENERIAT INTRE ABSTINENTA SI CASATORIE”, o organizatie din SUA care echipeaza profesori, tineri, centre de consiliere a sarcinii si parinti ca sa vorbeasca despre beneficiile abstinentei sexuale pana la casatorie. In fiecare an Scott vorbeste in mii de licee si calatoreste peste tot in SUA, sustinand cursuri care sa pregateasca adultii pentru predarea acestui mesaj. El este autorul a cel putin 5 carti de curriculum-uri diferite despre abstinenta, care sunt folosite in scolile publice, in scolile particulare si in biserici in SUA.
Website-ul lui Scott este: http://www.ampartnership.org/ Cititi aici articolul publicat de Jurnalul Asociatiei Americane a Familiei, articol ce include si un interviu cu Scott:
www.ampartnership.org/abstinence_resources/documents/IWontBeforeIDo.pdf
MARTHA SHUPING, M.D. este doctor psihiatru cu o experinta de 25 de ani in lucrarea de consiliere a femeilor si barbatilor pentru vindecarea de efectele avortului. Ea este co-autor la publicarea unei cercetari asupra sanatatii mentale a femeilor dupa avort si a vorbit despre acest subiect la Organizatia Natiunilor Unite, in America, Europa, Asia si America de Sud.
Ea are o vasta experienta a programelor de recuperare post-avort si va poate ajuta sa va pregatiti pentru a ajuta pe altii in mod eficient.
O lucrare scrisa de Dr. M. Shuping, intitulata, “Suferinta Post-Avort: O Privire Psihiatrica asupra Efectelor Avortului,” va este pusa la dispozitie pe:
www.frc.org/EF/EF10B09.pdf
Un interviu radio cu Dr. Shuping gasiti la:
www.frc.org/get.cfm?i=WR09L05
Unele dintre articolele si cercetarile efectuate le puteti gasiti la:
www.rachelnetwork.net
Informatii legate de cartea publicata, “Cei Patru Pasi spre Vindecare” sunt de asemenea disponibile la:
www.postabortionhealing.net
RESURSE GRATUITE PENTRU SLUJIREA DUMNEAVOASTRA:
Fiecare persoana care se inregistreaza inainte de 17 Aprilie 2010 va primi:
– o copie gratuita a cartii “Cei Patru Pasi spre Vindecare”
– o copie gratuita a brosurii “Suferinta Post-Avort: O Privire Psihiatrica asupra Efectelor Avortului,”
– o copie gratuita a clipului pro-life “Ochi Albastri ca ai lui Janey”.
Primele 10 Centre de Consiliere sau Slujiri de Consiliere care se inregistreaza inainte de 17 Aprilie vor primi de asemenea o copie gratuita pentru Biroul d-voastra. Puteti alege una dintre cele 3 carti disponibile:
– o copie gratuita a Studiului Biblic “Save-One”, despre recuperarea post-avort
– o copie gratuita a cartii “Durere Interzisa”, de Theresa Burke si David Reardon
– o copie gratuita a cartii “Hooked”, de Drs. Joe McIlhaney si Freda Bush.
Se poate sa fie si alte resurse gratuite adiacente puse la dispozitia d-voastra, insa cei care se inregistreaza inainte de 17 Aprilie vor primi cu siguranta cartile listate mai sus, pentru ca vom avea timp sa le comandam in prealabil pentru participantii inregistrati.
Duminica dimineata: vom avea diminica dimineata libera pentru a putea sa participam la serviciile religioase ale bisericilor locale. Speram sa putem avea un vorbitor special invitat, care sa predice un mesaj pro-life la una dintre bisericile locale.
Cazarea: exista un numar limitat de locuri de cazare la pretul de $19 /persoana/noapte intr-o camera cu 2 paturi, si o alta posibilitate de cazare la pretul de $26.50/persoana/noapte. Daca sunteti interesati va rugam sa ne contactati imediat; incercam sa gasim pentru d-voastra solutiile cele mai ieftine. O sa aveti nevoie de 2 sau 3 nopti de cazare (daca ramaneti pentru intreaga conferinta). Daca locuiti in apropiere si puteti sa va intoarceti acasa seara, atunci nu veti avea nevoie de cazare.
De ce sa participati: veti avea sansa sa auziti noi informatii despre educatia privind abstinenta de la persoane bine pregatite si cu experienta in acest domeniu.
Predarea ABSTINENTEI s-a dovedit a fii singura metoda care produce efecte si scade activitatea sexuala premaritala in randul tinerilor. Invata cum sa predai abstinenta beneficiind de cele mai noi informatii si cele mai bune metode de predare.
Pentru inregistrare va rugam sa ne contactati la adresele de e-mail:
sau
sau la tel:
– 0771-032569
– 0354-419090
– 0727-944773
– 0761-368759
Va multumim si ne rugam ca Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Va asteptam cu mare drag!
Editura Nepsis, 2009, 108 pag.
Cartea îşi propune să contribuie la prezentarea cât mai clară a originilor, mijloacelor şi scopurilor urmărite de „industria avorturilor”. Într-adevăr, când vorbim despre avort vorbim şi despre o industrie – despre o imensă afacere, cu implicaţii şi susţineri puternice în guverne şi în instituţiile supra-naţionale, globaliste – care are ca „obiect de activitate” şi mijloc de obţinere a profitului uciderea copiilor nenăscuţi.
Cum a fost posibil ca o crimă abominabilă, condamnată de societăţile păgâne, de morala comună a omenirii dar şi de lege să devină o virtute, un drept juridic şi o expresie a „libertăţii de alegere” se arată în articolul „Avortul sau cum au vândut mincinoşii Roe vs. Wade Americii”. Pornind de la un celebru caz juridic ce a făcut multă vâlvă în SUA anilor ’70, s-a pus la cale o adevărată campanie de marketing în care s-au folosit inclusiv sondaje false pentru a schimba opinia publică americană în ce priveşte legalizarea avortului. Două direcţii pot fi identificate în strategia prin care avortul a fost „vândut” în SUA: 1. prezentarea avortului ca o chestiune ce ţine de dreptul la libertate al femeii; 2. prezentarea pruncului din pântecele femeii însărcinate ca un proces impersonal, lipsit de viaţă proprie, altfel spus, ca o entitate lipsită de umanitate, o non-persoană.
În al doilea material, „Mărturii ale unor foşti doctori care au lucrat în industria avorturilor”, sunt adunate confesiunile unor doctori şi activişti ai clinicilor de avorturi. Aceşti oameni arată cum a lucrat, în cazul lor, manipularea, sau pur şi simplu cum au lucrat dorinţa de bani, de o situaţie socială mai bună, conformismul ca motivaţii pentru angajarea în astfel de clinici, dar şi cum a lucrat trezirea, conştientizarea, lepădarea de astfel de practici şi, mai apoi, angajarea alături de activiştii pro-viaţă.