BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS

,,Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi." 2 Corinteni 13:11

  • Despre noi
  • Mesaje video
  • Poezii
  • Crez
  • Mici studii
  • Cântece
  • Rugăciune
  • Adrese
  • Sănătate

Ce poate motiva o familie la misiune?

Publicat de elpizein pe ianuarie 2, 2010
Publicat în: Mesaje. Etichetat: datoria, dragostea pentru aproape, dragostea pentru Dumnezeu, familia misionară, misiune, modelul altor familii, recunoştinţa, răsplata promisă de Dumnezeu.

Toate gândurile care le împărtăşesc mai jos cu dumneavoastră iubiţi cititori, arată ce m-a motivat pe mine şi soţia mea să ne implicăm în lucrarea de misiune şi plantare de noi biserici şi sper şi mă rog Domnului ca multe alte familii credincioase să fie motivate în acest an să se implice în misiune. Nici o familie nu poate fi mai unită, mai fericită şi mai împlinită, mai folositoare şi mai răsplătită decât familia care se implică în misiune. Matei 9: 37-38 ”Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini sînt lucrătorii!  Rugaţi, deci, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui.”

1.    Cunoaşterea adevărului şi credinţa în acest adevăr

A)    despre Dumnezeu: cine este El şi care este voia Lui cu privire la om, familie…
Nu este suficient să cunosc adevărul că Dumnezeu există şi nici să cunosc voia Lui din Biblie, ci trebuie să cred în El şi în Cuvântul Lui.
B)    despre familie :  familia este întemeiată de Dumnezeu, este voia Lui, planul Lui…Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Lui şi tot El a spus că nu este bine ca omul să fie singur. Apoi i-a creat o femeie şi a întemeiat astfel prima familie. Tot atunci Dumnezeu a arătat primei familii că a întemeiat-o cu un scop clar şi special. Gen.1 şi 2.  Când o familie cunoaşte acest adevăr şi crede acest adevăr ,va dori să se implice în misiune, pentru că şi soţul şi soţia înţeleg că ei au întemeiat o familie cu ajutorul Lui Dumnezeu ,nu pentru a-şi împlini propriile scopuri şi planuri, ci pentru a împlini în unitate scopurile Lui Dumnezeu pe acest pământ.
C)    Despre Isus Cristos: că El este Fiul lui Dumnezeu, trimis în lume să se nască, să trăiască o viaţă sfântă, să moară pe cruce în locul tuturor oamenilor purtând acolo păcatele lor ,plătind preţul răscumpărării ,să fie îngropat şi a treia zi să învieze . Că apoi El s-a înălţat la Cer şi mijloceşte pentru cei credincioşi. Isus este singurul Mântuitor (Fapte 4:12).  El a întemeiat Biserica şi biserica este formată din familii (multe familii) şi a dat o poruncă bisericii; deci implicit familiilor : Marcu 16:15-16 „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit dar cine nu va crede va fi osândit.” El doreşte ca toţi oamenii să audă Evanghelia şi să fie mântuiţi . Poate o familie creştină să nu ţină cont de voia Domnului Isus?
D)    Despre oameni: că fiecare om este creat de Dumnezeu (Psalmul 139) Că omul a păcătuit şi prin păcat s-a despărţit de Dumnezeu iar plata păcatului este moartea …Că omul nu se poate mântui singur şi dacă moare nemântuit  se duce în iad ,în chinul veşnic. Că după moarte nu se mai poate face nimic pentru mântuirea oamenilor. Că există posibilitatea ca omul să fie mântuit, iertat de păcatele lui doar atunci când aude Evanghelia ,( şi Evanghelia trebuie să o audă de la biserică şi de la familiile mântuite din biserică)o crede, se pocăieşte de păcatele lui ,Îl primeşte pe Isus Cristos ca Mântuitor şi Domn în viaţa lui şi se botează …

2)    Dragostea faţă de Dumnezeu.

Este o poruncă să-L iubim pe Dumnezeu. Matei 22:37 ”Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău”.
În Ev. După Ioan cp.14:21 este scris:” Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte…” Dumnezeu este dragoste si cine ştie cât de mult l-a iubit Dumnezeu pe el, va dori să răspundă  cu dragoste la dragostea lui Dumnezeu. Porunca Domnului e clară:” Marcu 16:15-16 „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit dar cine nu va crede va fi osândit.”şi Matei 28:19-20 „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţ-ii să păzească tot ce v-am poruncit..” Ev. Ioan cp. 21:15-17 :” După ce au prînzit, Isus i-a zis lui Simon Petru: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti tu mai mult decît aceştia? „Da, Doamne I-a răspuns Petru „ştii că Te iubesc. Isus i-a zis: „Paşte mieluşeii Mei.  I-a zis a doua oară: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti? „Da Doamne I-a răspuns Petru „ştii că Te iubesc. Isus i-a zis: „Paşte oiţele Mele.  A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti? Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubeşti? Şi I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc. Isus i-a zis: „Paşte oile Mele!”
Simon Petru a ales să fie apostol, a fost căsătorit (ştim acest lucru din Ev. după Marcu, cp. 1:29-31) dar familia nu l-a împiedicat să se implice în lucrarea de misiune deoarece el l-a iubit pe Domnul. O familie credincioasă care cunoaşte adevărul, şi îl iubeşte pe Domnul va dori, şi se va implica în misiune.

3)  Dragostea faţă de aproapele

Este o poruncă în Matei 22:39 Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” 1 Ioan cp. 4:10, 11” Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Prea iubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.” O familie credincioasă, care cunoaşte adevărul şi-L iubeşte pe Dumnezeu, va iubi de asemenea pe toţi oameni pentru care a murit Christos şi de aceea se va implica în lucrarea de misiune cu dorinţa ca toţi oamenii să audă Evanghelia şi nici unul să nu ajungă în iad. Această dragoste motivează o familie să părăsească propriul confort, propriile planuri, să meargă cu Evanghelia acolo unde o trimite Dumnezeu trecând peste orice greutăţi pentru a împlini acest scop.
4)  Recunoştinţa şi datoria

Membrii unei familii care au fost mântuiţi, salvaţi din păcatele lor au o atitudine de recunoştinţă şi această recunoştinţă nu trebuie exprimată doar prin mulţumirea cu buzele ,ci trebuie arătată prin implicarea în misiune. Apostolul Pavel a spus în Romani 1:14-17”Eu sînt dator şi Grecilor şi Barbarilor, şi celor învăţaţi şi celor neînvăţaţi. Astfel, în ce mă priveşte pe mine, am o vie dorinţă să vă vestesc Evanghelia vouă celor din Roma.  Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecăruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului; deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă”. Este un har, un privilegiu şi o datorie implicarea în misiune.
5)    Răsplata promisă de Dumnezeu

Dumnezeu promite răsplăţi mari celor ce se implică în misiune. Răsplata promisă de Domnul este mai mare decât preţul care se cere  a fi plătit de un misionar. O familie cerştină, care crede în viaţa veşnică şi în răsplata de după moarte a celor credincioşi  va dori să-şi adune comoară în cer şi de aceea se va implica in misiune . Iată câteva promisiuni: Daniel 12:3 ”Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului, şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac şi în veci de veci.” Matei 13:43” Atunci cei neprihăniţi vor străluci ca soarele în Împărăţia Tatălui lor. Cine are urechi de auzit, să audă. „ Matei 25 :31-46” Cînd va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stînga Lui. Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămînd, şi Mi-aţi dat de mîncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit; am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine. Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, cînd Te-am văzut noi flămînd, şi Ţi-am dat să mănînci? Sau fiindu-Ţi sete, şi Ţi-am dat de ai băut? Cînd Te-am văzut noi străin, şi Te-am primit? Sau gol, şi Te-am îmbrăcat? Cînd Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă, şi am venit pe la Tine? Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de cîte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut. Apoi va zice celor de la stînga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!  Căci am fost flămînd, şi nu Mi-aţi dat să mănînc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau; …” 2Timotei 4:1-8 „Te rog ferbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care va judeca viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa: propovăduieşte Cuvîntul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blîndeţea şi învăţătura. Căci va veni vremea cînd oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gîdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi  împlineşte-ţi bine slujba. Căci eu sînt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură şi clipa plecării mele este aproape. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da, în „ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. „ 1Corinteni 9,25 „Toţi cei ce se luptă la jocurile  de obşte, se supun la tot felul de înfrînări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună, care se poate vesteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună, care nu se poate vesteji. „
6)    Modelul altor familii misionare, exemplul lor

Trebuie cunoscut. Evrei cp.13,7:”Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvîntul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfîrşitul felului lor de vieţuire, şi urmaţi-le credinţa! „
7)Pregătirea, încurajarea, aprecierea, susţinerea spirituală şi financiară a familiilor misionare de către biserica locală sau comunitatea din care fac parte.
1 Corinteni 9:7-14

pastor misionar Groza Teodor

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

Apreciază:

Apreciere Încarc...

Similare

Navigarea articolelor

← Scopul Crăciunului: Isus îţi oferă pace cu Dumnezeu
Manifest pentru trezire spirituală →
  • Caută pe blog

  • Vă aşteptăm cu drag la serviciile bisericii: DUMINICĂ orele 10-12 şi 18-19.30; JOI orele 18-19.30
  • Vrei să citeşti Biblia dar nu ai una? Vino la serviciile de închinare din Biserica „Speranţa” şi vei primi o Biblie gratuit!
  • Versetul zilei

    „Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.” – 2 Ioan 8

  • ianuarie 2010
    D L M M J V S
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
    « dec.   feb. »
  • Vremea la noi

    booked.net
  • Evanghelizare

  • Misiune

  • Proiect social

    Proiect social
  • Părtăşia bisericilor din Maramureşul istoric

  • Sărbători

  • Diverse

  • Geo clock

    hit counter
  • Vizitatori

    free counters
  • Locations of visitors to this page
  • Harta vizitatori

    Map
  • VIZIONATI FILMUL ISUS

  • Ascultaţi Radio Vocea Evangheliei

  • Pagini

    • Adrese
    • Cântece
    • Crez
    • Despre noi
    • Mesaje video
    • Mici studii
    • Poezii
    • Rugăciune
    • Sănătate
  • Spam blocat

    84 de comentarii spam blocate de Akismet
  • Blogroll

    • Alianta Familiilor din Romania
    • Biblia creştini
    • Biblia GBV 2001
    • Biblia Noua Traducere
    • Biblia online în Limba Română
    • Biblia pentru viata
    • Biblia Youversion
    • Biserica baptista ,,Biruinţa" Baia Mare
    • Biserica Baptistă ,,Dragostea" Arad
    • Biserica Baptistă ,,Speranţa" Arad
    • Biserica Baptistă Betania Reghin
    • Blythswood Romania
    • Creştinul azi
    • eBiblia
    • Editura ,,Cartea creştină" Oradea
    • Editura ,,Făclia" Oradea
    • Editura ,,Perla suferinţei" Suceava
    • Faclia Publishing House
    • Fundaţia ,,Istoria binecuvântării" Cluj
    • Gotquestions
    • Informatia familiei
    • Institutul Teologic Baptist Bucureşti
    • Misiune.ro
    • Programe şi resurse biblice
    • Radio ,,Vocea Evangheliei" Oradea
    • Resurse creştine
    • Scripture text
    • Sfânta Scriptură
    • Step Tyndale House
    • Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România
    • Universitatea ,,Emanuel" Oradea
    • Viata vesnica
    • WordPress.com
    • WordPress.org
  • Twitter

    • I liked a @YouTube video youtu.be/3TzHDdeuu80?a Fratii Sfara - Caut un om , un om in intreaga tara 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/czVIakZCJ5w?a LA CRUCEA DE LA GOLGOTA - FRATII GROZA - SALA PALATULUI, 1999 6 years ago
    • I liked a @YouTube video youtu.be/6WDH0Iv6GuE?a Lucian si Adelina Susanu - Mai cheamă-mi Isuse 6 years ago
    • Invitatie2: youtu.be/HhJQ4BfUm9o?a via @YouTube 6 years ago
    • Azi cant de bucurie: youtu.be/Y68F4jhjdEY?a via @YouTube 6 years ago
    Follow @bissperanta
  • Arhive

    • ianuarie 2023
    • decembrie 2022
    • noiembrie 2022
    • octombrie 2022
    • septembrie 2022
    • august 2022
    • iulie 2022
    • iunie 2022
    • mai 2022
    • aprilie 2022
    • martie 2022
    • februarie 2022
    • ianuarie 2022
    • decembrie 2021
    • noiembrie 2021
    • octombrie 2021
    • septembrie 2021
    • august 2021
    • iulie 2021
    • iunie 2021
    • mai 2021
    • aprilie 2021
    • martie 2021
    • februarie 2021
    • ianuarie 2021
    • decembrie 2020
    • noiembrie 2020
    • octombrie 2020
    • septembrie 2020
    • august 2020
    • iulie 2020
    • iunie 2020
    • mai 2020
    • aprilie 2020
    • martie 2020
    • februarie 2020
    • ianuarie 2020
    • decembrie 2019
    • noiembrie 2019
    • octombrie 2019
    • septembrie 2019
    • august 2019
    • iulie 2019
    • iunie 2019
    • mai 2019
    • aprilie 2019
    • martie 2019
    • februarie 2019
    • ianuarie 2019
    • decembrie 2018
    • noiembrie 2018
    • octombrie 2018
    • septembrie 2018
    • august 2018
    • iulie 2018
    • iunie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018
    • ianuarie 2018
    • decembrie 2017
    • noiembrie 2017
    • octombrie 2017
    • septembrie 2017
    • august 2017
    • iulie 2017
    • iunie 2017
    • mai 2017
    • aprilie 2017
    • martie 2017
    • februarie 2017
    • ianuarie 2017
    • decembrie 2016
    • noiembrie 2016
    • octombrie 2016
    • septembrie 2016
    • august 2016
    • iulie 2016
    • iunie 2016
    • mai 2016
    • aprilie 2016
    • martie 2016
    • februarie 2016
    • ianuarie 2016
    • decembrie 2015
    • noiembrie 2015
    • octombrie 2015
    • septembrie 2015
    • august 2015
    • iulie 2015
    • iunie 2015
    • mai 2015
    • aprilie 2015
    • martie 2015
    • februarie 2015
    • ianuarie 2015
    • decembrie 2014
    • noiembrie 2014
    • octombrie 2014
    • septembrie 2014
    • august 2014
    • iulie 2014
    • iunie 2014
    • mai 2014
    • aprilie 2014
    • martie 2014
    • februarie 2014
    • ianuarie 2014
    • decembrie 2013
    • noiembrie 2013
    • octombrie 2013
    • septembrie 2013
    • august 2013
    • iulie 2013
    • iunie 2013
    • aprilie 2013
    • martie 2013
    • februarie 2013
    • ianuarie 2013
    • decembrie 2012
    • noiembrie 2012
    • octombrie 2012
    • septembrie 2012
    • august 2012
    • iulie 2012
    • iunie 2012
    • mai 2012
    • aprilie 2012
    • martie 2012
    • februarie 2012
    • ianuarie 2012
    • decembrie 2011
    • noiembrie 2011
    • octombrie 2011
    • septembrie 2011
    • iulie 2011
    • mai 2011
    • aprilie 2011
    • martie 2011
    • ianuarie 2011
    • decembrie 2010
    • noiembrie 2010
    • octombrie 2010
    • septembrie 2010
    • august 2010
    • iulie 2010
    • iunie 2010
    • mai 2010
    • aprilie 2010
    • martie 2010
    • februarie 2010
    • ianuarie 2010
    • decembrie 2009
Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Parament de WordPress.com.
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor.
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
  • Urmărește Urmăresc
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Alătură-te altor 37 de urmăritori
    • Ai deja un cont WordPress.com? Autentifică-te acum.
    • BISERICA BAPTISTĂ SPERANŢA VIŞEU DE SUS
    • Personalizare
    • Urmărește Urmăresc
    • Înregistrare
    • Autentificare
    • Copiază legătură scurtă
    • Raportează acest conținut
    • Vezi articolul în Cititor
    • Administrează abonamente
    • Restrânge această bară
%d blogeri au apreciat: